Код
Назва аналізу
*Термін виконання
**Вартість
Аполіпопротеїн В - білкове з'єднання, що входить до складу плазми крові і є одним з компонентів ліпопротеїнів низької щільності.
Є дві ізоформи (різновиди) аполіпопротеїну В, одна з яких виробляється в печінці, а друга - в кишечнику. Аполіпопротеїн В відповідальний за транспортування холестеролу до..
ДетальнішеАСТ (аспартатамінотрансфераза) - фермент, найбільша кількість якого продукується клітинами серця і печінки, для діагностики хвороб яких, аналіз застосовується найчастіше. У призначенні лікаря дане дослідження може позначатися як АСТ, AST або АсАТ - це просто різні способи скорочення повної назви фер..
ДетальнішеЗагальний білірубін - аналіз крові, який показує кількість всіх фракцій білірубіну в крові. Білірубін - це пігмент жовчі, що є відходом розпаду гемоглобіну і міоглобіну в людському організмі. Гемоглобін розпадається в процесі знищення червоних кров'яних тілець (еритроцитів) селезінкою або кістковим..
ДетальнішеПрямий білірубін - це аналіз, який показує, скільки в крові знаходиться білірубіну, переробленого печінкою. Інша назва цього показника - зв'язаний білірубін.
Білірубін - це жовчний пігмент, що виробляється в селезінці і кістковому мозку, який є результатом переробки гемоглобіну, розщеплюється в про..
ДетальнішеВітамін В12 (Ціанокабаламін) - це вітамін, який грає ключову роль в процесі формування еритроцитів, роботі нервової системи, процесах клітинного і тканинного обміну та синтезі нуклеїнових кислот.
Нестача вітаміну В12 провокує розвиток макроцитарної анемії, при якій кількість еритроцитів у крові зни..
ДетальнішеЗалізо - життєво важливий мікроелемент, що входить до складу гемоглобіну і бере участь в живленні органів і тканин киснем. Крім того, залізо входить до складу міглобіну і ряду ферментів. Потрапляючи в організм з їжею, залізо переноситься організмом спеціальним білком - трансферином.
В нормі, людськ..
ДетальнішеЗалізозв’язуюча здатність сироватки (латентна) - лабораторне обстеження, яке визначає потенційну здатність сироватки крові зв'язувати залізо. Цей найважливіший для людського організму мікроелемент бере участь в кисневому обміні, будучи складовою гемоглобіну.
У людському організмі знаходиться..
ДетальнішеЗалізозв’язуюча здатність сироватки (загальна) - дослідження, що показує кількість заліза, яке здатна переносити кров. Аналіз призначається, щоб визначити кількість заліза, що знаходиться в організмі і ступінь його зв'язку з білками крові.
Залізо - критично важливий для людського організму мі..
ДетальнішеЛактатдегідрогеназа (ЛДГ, LDH) - фермент, що виробляється клітинами людського організму і бере участь в гліколізі (розщеплення глюкози для отримання енергії). ЛДГ міститься в більшості тканин організму, але найбільш активний він в нирках, печінці, еритроцитах і м'язовій тканині.
ЛДГ постійно присут..
ДетальнішеНасичення трансферину залізом - аналіз, який показує який відсоток трансферину (білку плазми крові), який утворює з'єднання з залізом, що знаходиться в сироватці крові.
Залізо - один з найважливіших мікроелементів, необхідних людському організму. Воно входить до складу гемоглобіну - білку, який від..
ДетальнішеРозгорнутий аналіз крові - один з найбільш поширених лабораторних тестів, що дозволяє оцінити стан здоров'я пацієнта. Від загального аналізу крові, розгорнутий (або розширений) аналіз відрізняється тим, що в нього включена лейкоцитарна формула. Під час дослідження вивчається стан формених елементів..
ДетальнішеАналіз крові на трансферин - лабораторне дослідження, яке визначає рівень білку крові, що відповідає за перенесення заліза в організмі. Трансферин переносить залізо з тонкої кишки, де відбувається його всмоктування з їжі, до селезінки, кісткового мозку або печінки, де відбувається його накопичення...
ДетальнішеФеритин - білкове з'єднання, в якому залізо відкладається в якості резерву для організму.
Більша частина заліза, яке присутнє в людському організмі (близько 70%), входить до складу гемоглобіну і бере участь в живленні киснем його органів і тканин. Невелика його кількість знаходиться у зв'язаному з..
ДетальнішеФолієва кислота (вітамін В9) - хімічна сполука, без якої неможливий синтез ДНК і деяких амінокислот. Вона потрапляє в організм з їжею, а її надлишок виводиться з сечею, тому клінічне значення має, в першу чергу, її брак в організмі.
Найбільша кількість фолієвої кислоти міститься в бобових, зелені,..
ДетальнішеЕритропоетин - гормон, який синтезується переважно нирками і стимулює утворення еритроцитів кістковим мозком. Цей гормон є одним з факторів, необхідних для достатнього харчування організму киснем.
Нестача кисню в крові (гіпоксія) є пусковим фактором вивільнення гормону в кровотік, звідки він потрап..
Детальніше