Рівень стресу

6 лют. 2023 р.

Рівень стресу

Визначте рівень стресу

З початком війни ми опинилися у ситуації, коли тривога, страх стали супутниками щоденного життя. Усі ми переживаємо за нашу країну, життя рідних та близьких людей. Тож рівень стресу постійно зростає, переходячи у затяжний, хронічний стан. 

Команда «МедЛаб» розробила спеціальну програму для визначення кількісних та якісних показників стресу, аби допомогти вчасно виявити та впоратися з його впливом на різні органи та системи.

Для кого наша програма?

Для тих, хто розуміє, що хронічний стрес потребує особливої уваги й становить реальну загрозу здоров’ю. Хто думає про майбутнє й прагне дізнатися про усі можливі ризики, аби не допустити розвитку патологічних процесів. 

Як ми пропонуємо діяти?

Задати аналізи, які допоможуть визначити силу стресу та потенційні ризики розвитку хвороб. Тож варто звернути увагу на показники:

Кортизолу. Це гормон, який виробляється в організмі у відповідь на стрес. Якщо він не перевищують меж норми, то виступає захисним фактором, оскільки здатен регулювати артеріальний тиск, активувати обмінні процеси, як-то обмін білків, жирів, вуглеводів, регулювати роботу гормональної системи. За умови затяжного стресу надлишок кортизолу може завдати шкоди, призводячи до проблем з боку нервової, ендокринної, серцево-судинної систем, а також загострення хронічних захворювань. До слова, одночасно зі зростанням рівня кортизолу, у крові збільшується кількість адреналіну та глюкози.

Тиреотропного гормона (TSH). Щитоподібна залоза однією з перших реагує на високі показники кортизолу. В результаті можливе зниження її функції, дефіцит гормонів і ризик розвитку гіпотиреозу.

Пролактина. Підвищення його рівня позитивне лише у випадку годування грудьми, якщо ж рівень гормону зростає з інших причин, є ризик порушень у роботі багатьох органів та систем. У першу чергу гормонального фону, а точніше є загроза збоїв менструального циклу. Також надлишок пролактину впливає на роботу центральної нервової системи, ШКТ, спричиняє перепади артеріального тиску та різкі зміни настрою.

Магнію. Цей мікроелемент потрібен для нормальної роботи серця, оскільки стабілізує серцевий ритм. Крім того, він бере участь у метаболізмі кальцію та вітаміну С. Магній одним з перших реагує на надмірну кількість гормонів стресу.

Заліза. Входить до складу гемоглобіну, який відповідальний за доставку кисню. Під впливом надлишку кортизолу ця функція може порушуватися, тобто клітини організму відчувають брак поживних речовин. 

Вітаміну В12 (цианокобаламіну). Є незамінним для повноцінної роботи нервової системи, а також бере участь у вуглеводному та жировому обміні, являється елементом кровотворення. Зменшення його кількості може провокувати анемію, безсоння, надмірну втому, шум у вухах, депресію, шкірні проблеми. 

Вітаімну D 25-ОН (D2 + D3). Він є регулятором обміну кальцію, фосфору та магнію. Його дефіцит загрожує розвитком остеопорозу, гіпертонії, хвороб серця, цукрового діабету.

У чому переваги комплексної  програми?

  • Економія часу.
  • Заощадження коштів.
  • Турбота про свій організм.

Впевненість, що жоден важливий аспект здоров’я не лишиться поза увагою.

До комплексної програми входять:

  1. Кортизол
  2. Тиреотропний гормон
  3. Пролактин
  4. Магній
  5. Залізо
  6. Вітамін В12 (цианокобаламін)
  7. Вітамін D 25-ОН (D2 + D3). 

 

Термін виконання: 1 день